Sprawdź, w jakim sklepie kupisz produkty OSM w Oleśnie!

> Mapa
Film "OLESKA OSM" 1967 rok

> Film
Film OSM - Smak i tradycja

> Film
Dietetyk Poleca!

> Przepisy

OSM w Oleśnie otrzymała certyfikat przedłużający członkostwo w sieci Dziedzictwo Kulinarne Opolskie

OSM w Oleśnie otrzymała certyfikat przedłużający członkostwo w sieci Dziedzictwo Kulinarne Opolskie

Podczas spotkania organizowanego przez Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi Urzędu Marszałkowskiego, które odbyło się 13.03.2018 r. OSM w Oleśnie otrzymała certyfikat przedłużający członkostwo w sieci Dziedzictwo Kulinarne Opolskie. To dowód na to, że nasza spółdzielnia posiada status członka Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego Europa w regionie opolskim. Warunkiem przynależności do sieci jest spełnianie szeregu kryteriów, wytwarzanie produktów pochodzących z tego regionu, charakteryzujących się unikatowym smakiem.

https://www.culinary-heritage.com/foretag.asp?regionid=59&foretagid=3692#.WqjjovnwbIU

Artykuły

  • Złote Godło w kategorii produkt najwyższej jakości

    Złote Godło w kategorii produkt najwyższej jakości, QI PRODUKT – Śmietankówka Oleska oraz Masło Ekstra z Olesna.Oleska Mleczarnia została uhonorowana również Perłą QI 2019. Pod hasłem „Oblicza, wyzwania i cele w zakresie bezpieczeństwa przedsiębiorstw, instytucji i gmin” w Katowicach odbyło…

    Czytaj dalej...
  • PERŁA 2019 dla Masła Ekstra z Olesna

    PERŁA 2019 dla Masła Ekstra z Olesna w XIX edycja ogólnopolskiego konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”. Targi Smaki Regionów to wydarzenie, które zrodziło się z potrzeby promocji produktów lokalnych z oznaczeniami geograficznymi oraz tych, które stanowią kulinarne dziedzictwo naszego kraju….

    Czytaj dalej...
  • III edycja OK FOOD FESTIVAL

    W dniu 15 czerwca bieżącego roku odbył się trzeci OK Food Festival – z inicjatywy Stowarzyszenia producentów zdrowej żywności Oleski Koszyk. Festiwal ma na celu promocję zdrowego żywienia i jednocześnie promocję oleskich firm. Nasza Spółdzielnia przygotowała z tej okazji wiele…

    Czytaj dalej...