Sprawdź, w jakim sklepie kupisz produkty OSM w Oleśnie!

> Mapa
Film "OLESKA OSM" 1967 rok

> Film
Film OSM - Smak i tradycja

> Film
Dietetyk Poleca!

> Przepisy

PERŁA 2018 dla Śmietankówki oleskiej uzyskany w XVIII edycja ogólnopolskiego konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”

PERŁA 2018 dla Śmietankówki oleskiej uzyskany w XVIII edycja ogólnopolskiego konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”

Organizatorem centralnym Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”, odbywającego się pod Patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Marszałków Województw, jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego wspólnie ze Związkiem Województw RP. Partnerami merytorycznymi i organizacyjnymi finałów regionalnych konkursu (I etap) są Urzędy Marszałkowskie we współpracy z Wojewódzkimi Ośrodkami Doradztwa Rolniczego. Organizatorem krajowym konkursu (II etap) jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego wspólnie ze Związkiem Województw RP, pod Patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

W pierwszym etapie – w czasie finałów regionalnych w 2017r. – Śmietankówka oleska uzyskała I miejsce jako najlepszy produkt. Drugi etap konkursu to wybór dokonany przez Krajową Kapitułę Konkursu – spośród produktów nominowanych w regionach – najlepszych produktów oraz potraw i dań do prestiżowej nagrody konkursu „PERŁA 2018”. Wielki Finał Konkursu odbył się 30.09.2018 r. w Poznaniu. Bardzo nam miło, iż Śmietankówka oleska została doceniona na tak wysokim szczeblu.

Artykuły

  • Złote Godło w kategorii produkt najwyższej jakości

    Złote Godło w kategorii produkt najwyższej jakości, QI PRODUKT – Śmietankówka Oleska oraz Masło Ekstra z Olesna.Oleska Mleczarnia została uhonorowana również Perłą QI 2019. Pod hasłem „Oblicza, wyzwania i cele w zakresie bezpieczeństwa przedsiębiorstw, instytucji i gmin” w Katowicach odbyło…

    Czytaj dalej...
  • PERŁA 2019 dla Masła Ekstra z Olesna

    PERŁA 2019 dla Masła Ekstra z Olesna w XIX edycja ogólnopolskiego konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”. Targi Smaki Regionów to wydarzenie, które zrodziło się z potrzeby promocji produktów lokalnych z oznaczeniami geograficznymi oraz tych, które stanowią kulinarne dziedzictwo naszego kraju….

    Czytaj dalej...
  • III edycja OK FOOD FESTIVAL

    W dniu 15 czerwca bieżącego roku odbył się trzeci OK Food Festival – z inicjatywy Stowarzyszenia producentów zdrowej żywności Oleski Koszyk. Festiwal ma na celu promocję zdrowego żywienia i jednocześnie promocję oleskich firm. Nasza Spółdzielnia przygotowała z tej okazji wiele…

    Czytaj dalej...