Sprawdź, w jakim sklepie kupisz produkty OSM w Oleśnie!

> Mapa
Film "OLESKA OSM" 1967 rok

> Film
Film OSM - Smak i tradycja

> Film
Dietetyk Poleca!

> Przepisy

III edycja OK FOOD FESTIVAL

III edycja OK FOOD FESTIVAL

W dniu 15 czerwca bieżącego roku odbył się trzeci OK Food Festival – z inicjatywy Stowarzyszenia producentów zdrowej żywności Oleski Koszyk. Festiwal ma na celu promocję zdrowego żywienia i jednocześnie promocję oleskich firm. Nasza Spółdzielnia przygotowała z tej okazji wiele smakołyków. Szczególnie promowaliśmy naszą nowość – Ser Klinek z suszonymi warzywami oraz Maślankę naturalną z masła oleskiego. Maślanka ta, została również specjalnie przygotowana w słodkiej wersji – z truskawkami, podczas upału znakomicie gasiła pragnienie. Wszystkie nasze potrawy smakowały gościom odwiedzającym OK Food Festival, a szczególnym powodzeniem wśród dzieci cieszyły się kolorowe „ptasie mleczka”, przygotowane na bazie śmietany kremówki.

 

Artykuły

  • Złote Godło w kategorii produkt najwyższej jakości

    Złote Godło w kategorii produkt najwyższej jakości, QI PRODUKT – Śmietankówka Oleska oraz Masło Ekstra z Olesna.Oleska Mleczarnia została uhonorowana również Perłą QI 2019. Pod hasłem „Oblicza, wyzwania i cele w zakresie bezpieczeństwa przedsiębiorstw, instytucji i gmin” w Katowicach odbyło…

    Czytaj dalej...
  • PERŁA 2019 dla Masła Ekstra z Olesna

    PERŁA 2019 dla Masła Ekstra z Olesna w XIX edycja ogólnopolskiego konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”. Targi Smaki Regionów to wydarzenie, które zrodziło się z potrzeby promocji produktów lokalnych z oznaczeniami geograficznymi oraz tych, które stanowią kulinarne dziedzictwo naszego kraju….

    Czytaj dalej...
  • Mleczarskie specjały z Olesna

    Nowymi produktami Okręgowej są sery twarogowe klinki z suszonymi warzywami. Klinek to ser twarogowy tłusty ręcznie formowany. Nowością są starannie dobrane suszone warzywa oraz przyprawy, którymi jest otoczony. Takie klinki to doskonała propozycja na urozmaicone śniadanie. Dostępne do sprzedaży w…

    Czytaj dalej...