Masło Ekstra z Olesna

Osełka masła z Olesna

Osełka masła solone z Olesna

To naturalny produkt, najszlachetniejszy spośród wszystkich tłuszczów jadalnych. Jest to produkt wysokotłuszczowy otrzymywany w wyniku zmaślenia wydzielonej z mleka, spasteryzowanej i ukwaszonej śmietanki. Z powodu naturalnego ukwaszenia śmietany masło ekstra zawiera maksymalnie 0,6% laktozy, z tego powodu masło ekstra jest znacznie zdrowsze nie tylko dla osób z nietolerancją laktozy, ale także dla osób starszych i chorych. Masło to ma złotożółą barwę i świeży zapach. Masło Ekstra zostało wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Wartość odżywcza produktu: w 100 g

Wartość energetyczna: 3100KJ / 754 kcal
Tłuszcz: 82 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 56 g
Węglowodany: 0,5 g
w tym cukry: 0,5 g
Białko: 1,0 g
Sól: < 0,02 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

To naturalny produkt, najszlachetniejszy spośród wszystkich tłuszczów jadalnych. Jest to produkt wysokotłuszczowy otrzymywany w wyniku zmaślenia wydzielonej z mleka, spasteryzowanej i ukwaszonej śmietanki. Z powodu naturalnego ukwaszenia śmietany masło ekstra zawiera maksymalnie 0,6% laktozy, z tego powodu Masło Ekstra jest znacznie zdrowsze nie tylko dla osób z nietolerancją laktozy, ale także dla osób starszych i chorych. Masło to ma złotożółą barwę i świeży zapach. Masło Ekstra zostało wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Wartość odżywcza produktu: w 100 g

Wartość energetyczna: 3100KJ / 754 kcal
Tłuszcz: 82 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 56 g
Węglowodany: 0,5 g
w tym cukry: 0,5 g
Białko: 1,0 g
Sól: < 0,02 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

To naturalny produkt, najszlachetniejszy spośród wszystkich tłuszczów jadalnych. Jest to produkt wysokotłuszczowy otrzymywany w wyniku zmaślenia wydzielonej z mleka, spasteryzowanej i ukwaszonej śmietanki. Z powodu naturalnego ukwaszenia śmietany masło ekstra zawiera maksymalnie 0,6% laktozy, z tego powodu Masło Ekstra jest znacznie zdrowsze nie tylko dla osób z nietolerancją laktozy, ale także dla osób starszych i chorych. Masło to ma złotożółą barwę i świeży zapach. Masło Ekstra zostało wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Wartość odżywcza produktu: w 100 g

Wartość energetyczna: 3100KJ / 754 kcal
Tłuszcz: 82 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 56 g
Węglowodany: 0,5 g
w tym cukry: 0,5 g
Białko: 1,0 g
Sól: < 0,02 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.