Mleko z Olesna 2%

Produkt spożywczy pasteryzowany, otrzymywany z mleka świeżego surowego, poddawanego procesom ogrzewania, wirowania, normalizacji i pasteryzacji. Mleko posiada smak właściwy dla mleka pasteryzowanego bez obcych zapachów i posmaków, wygląd jednorodny o barwie białej z odcieniem jasnokremowym. Zawartość tłuszczu to nie mniej niż 2 %.

Mleko 2% dostępne w:
– folia 0,5 l, 0,9 l, 1 l, 5 l, 10 l, 15 l

Wartość odżywcza produktu: w 100 ml

Wartość energetyczna: 213 KJ / 51 kcal
Tłuszcz: 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 4,9 g
w tym cukry: 4,9 g
Białko: 3,3 g
Sól: 0,11 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Mleko z Olesna 3.2%

Produkt spożywczy pasteryzowany, otrzymywany z mleka świeżego surowego, poddawanego procesom ogrzewania, wirowania, normalizacji i pasteryzacji. Mleko posiada smak właściwy dla mleka pasteryzowanego bez obcych zapachów i posmaków, wygląd jednorodny o barwie białej z odcieniem jasnokremowym. Zawartość tłuszczu to nie mniej niż 3,2 %.

Mleko 3,2% dostępne w:
– folia 0,9 l, 5 l, 10 l, 15 l

Wartość odżywcza produktu: w 100 ml

Wartość energetyczna: 254 KJ / 61 kcal
Tłuszcz: 3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
Węglowodany: 4,8 g
w tym cukry: 4,8 g
Białko: 3,2 g
Sól: 0,11 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Mleko z Olesna nieznormalizowane

Mleko z Olesna

Produkt spożywczy pasteryzowany, otrzymywany z mleka świeżego surowego, poddawanego procesom ogrzewania, wirowania, i pasteryzacji.  Mleko to  jest nieznormalizowane, dlatego ma różną zawartość procentową tłuszczu. Mleko posiada smak właściwy dla mleka pasteryzowanego bez obcych zapachów i posmaków, wygląd jednorodny o barwie białej z odcieniem jasnokremowym.

Mleko dostępne w:
– butelka 1 l

Wartość odżywcza produktu: w 100 ml

Wartość energetyczna: 317 KJ / 76 kcal
Tłuszcz: 4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
Węglowodany: 6,0 g
w tym cukry: 6,0 g
Białko: 3,0 g
Sól: 0,11 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.